dinsdag 25 juni 2013

Uitgeven moeten we!

Heerlijk bericht vandaag vanuit de PvdA. We moeten weer meer geld uitgeven, en het kabinet moet daar voor zorgen. Heerlijk tegenstrijdig als je een week eerder hoort dat er 6 miljard bespaard moet worden door de overheid, waarvan 66% door middel van lastenverzwaringen wordt opgehaald. Belasting gaat omhoog, toeslagen worden verlaagd, werkloosheid stijgt en ons spaargeld daalt sneller dan ooit. Iedereen moet de broekriem aanhalen, en dat moeten we méér geld uitgeven?

Volgens mij heeft het kabinet geen idee meer hoe ze dit moeten oplossen, dit is nu wat je noemt paniekvoetbal (wel een mooie woordspeling, exact 25 jaar geleden wonnen we het EK van 1988).
7 opmerkingen:

 1. uitgeven ? ja leuk ,maar daar heb je wel geld voor nodig en dat krijgen we steeds minder, nu heb ik nog wel wat geld op mijn spaar rekening,maar dat bewaar ik toch echt voor noodgevallen ,zeker nu er steeds minder vergoed word door bijvoorbeeld mijn zorgverzekering, kan ik nu dan wel uit gaan geven om de economie een boost te geven,maar wie gaat er mijn onkosten betalen als ik onverhoopt ziek word of mijn gebit word slecht? of wie gaat mij op mijn oude dag verzorgen als er straks ook geen pensioenen uitgekeerd worden?nee ik zit op mijn spaargeld en ga het echt niet uitgeven als daar geen noodzaak voor is.dat mogen de mensen met de topsalarissen doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik begin dit kabinet ook zat te worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als 'mensen moeten geld uitgeven' je oplossing is voor een economische crisis, dan is er echt iets mis met je systeem.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat dat ten tijde van de bankencrisis al wel duidelijk was. Het ergste is dat er niks gebeurt en dat de consument maar mag blijven dokken.

   Verwijderen
 4. Ik wordt zo moe van dit kabinet, tijd dat ze opkrassen. Zelf bezuinigen ze op alles en wij moeten geld uitgeven. Hoe tegenstrijdig wil je het hebben. Stelletje halve garen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tsja, een nieuw kabinet heeft ook weinig zin. Dan ligt het land eerst weer een heel jaar stil omdat er verkiezingen komen, formatie en uitvoering van plannen. Dus dat lijkt me ook geen oplossing

   Verwijderen
  2. En denk ook even aan het geld dat opgaat aan nieuwe verkiezingen... Ook dát komt weer deels uit de zak van de burger.

   Verwijderen