maandag 22 juli 2013

mini maandoverzicht juni

Ik merk dat ik erg weinig tijd heb om te bloggen of overzichten bij te houden de laatste tijd. Dus heb ik besloten om geen maandoverzichten te maken in de toekomst. Een andere reden om geen maandoverzichten meer te maken van de inkomsten/uitgaven is omdat het me simpelweg gewoon te veel tijd kost t.o.v. de winst die ik eruit haal. Een aantal grote kostenposten let ik al actief op zoals de energiekosten en abonnementen.

Kortom: Ik ga alleen nog maar high-level overzichten posten. Zie het eerste overzicht hier

Een aardige verandering is te zien als je kijkt naar onze netto-waarde, die is ruim 2300 veranderd in ons voordeel. Enerzijds komt dat doordat ik een gedeelte van de studieschuld heb afgelost afgelopen maand. Anderzijds komt dat door een aantal investeringen die ik heb kunnen doen via crowdsourcing, zonder dat ik daarbij aan spaargeld heb hoeven komen. Wat ik met de winst uit het crowdsourcen ga doen moet ik nog bepalen, het is in ieder geval niet de bedoeling dat dat op een lopende rekening komt te staan. Misschien ga ik het verder investeren in crowdsourcen of gebruiken voor de aflossing van hypotheek danwel studieschuld.

Op zakelijk vlak heb ik het vrij druk. Vanwege mijn nieuwe baan in september en 3 weken vakantie in augustus is het gevolg dat ik nu alles moet voorbereiden voor overdracht. Dit betekent lange dagen en veel zaken organiseren. Ik ben blij als ik dadelijk in het vliegtuig zit voor een welverdiende vakantie :). De nieuwe baan gaat financieel gezien veel positiefs opleveren. Ik verwacht in 2014 mijn studieschuld volledig af te kunnen lossen, wat leuks bij elkaar te kunnen sparen en ook nog wel wat van de hypotheek af te lossen. Het ziet er allemaal in ieder geval positief uit.2 opmerkingen: