dinsdag 28 januari 2014

Wintersport

We zijn weer terug van een heerlijk weekje wintersport, vandaar de stilte op het blog de laatste 2 weken. We hebben lekker geskied, sleetje gereden, gegeten en gedronken de afgelopen week en we kunnen er weer even tegenaan. We hebben redelijk weer gehad, een beetje van alles wat. Van mooi zonnig tot flinke sneeuwval wat zorgde voor een verse laag van 20 cm sneeuw. Ook de kleine vond het helemaal geweldig en de autorit verliep eigenlijk ook zonder problemen. Kortom, compleet ontspannen vakantie dus.

Wintersport wordt door veel mensen als een enorme luxe gezien, en in bepaalde mate is dat een beetje zo omdat je bepaalde investeringen moet doen zoals skibroek, jas, handschoenen en evt. ook skischoenen en ski's.  Echter is het wel zo dat je een wintersport-vakantie zo duur of goedkoop mogelijk kan maken als je zelf wilt. Zo gingen wij met vrienden die het niet zo breed hebben, en we hebben het zo goedkoop mogelijk proberen te houden. Zo gingen we niet eten op de piste of 's avonds uit eten. Dat hebben we allemaal in het appartement gedaan. Onze kosten voor eten en drinken waren dus ongeveer gelijk aan onze kosten die we thuis gehad zouden hebben. Tevens hebben we gekozen voor een zo goedkoop mogelijk gebied en appartement, om op die manier de kosten alsnog laag te houden. Kortom, de kosten waren relatief laag voor de wintersportvakantie dit jaar.

Ondertussen zitten we qua vakanties niet stil, we hebben alweer twee vakanties op de planning staan. De zomervakantie gaat naar Zuid-Afrika dit jaar en we hebben er ook een onverwachts tripje naar Aruba bij gekregen voor eind dit jaar. Vrienden van ons gaan trouwen en aangezien 1 van de 2 uit Aruba komt gaan ze het in Aruba doen. Erg gaaf natuurlijk, alleen wel een flinke onverwachte kostenpost aangezien we dan voor 3 personen moeten betalen in plaats van 2. De kleine is dan namelijk 2 jaar en daar moeten we dan ook voor betalen. Maar goed, eerst maar afwachten of het wel eind dit jaar doorgaat of dat het niet verschoven wordt naar 2015. Als het in 2015 gaat plaatsvinden maken we er onze zomervakantie van en gaan we wat langer weg.

Kortom, voor vakanties zitten we wel weer gebakken komend jaar. Nu maar eens ervoor zorgen dat we al die kosten kunnen gaan betalen. Ik verwacht in ieder geval dat de spaarrekening t/m april een flinke knauw gaat krijgen, maar daarna moet de spaarrekening weer kunnen gaan stijgen.

Hoe zit het met jullie vakantieplanning, alles al ingepland staan voor het komend jaar of moet alles nog bekeken worden?9 opmerkingen:

 1. Fijn dat je een leuke vakantie hebt gehad. Kun je er weer tegenaan.
  Wij hebben afgelopen zomer op hetzelfde park geboekt in Italiƫ voor komende zomer. Ook al betaald dus het vooruitzicht is er.
  In mei willen wij een paar dagen naar Euro disney, maar dat zit nog in de pijpleiding.
  Die bruiloft in Aruba zal toch niet voor iedereen uitkomen. Daar moet je wel het geld voor hebben om mee te reizen. Ik kan mij voorstellen dat er ook wel mensen zijn die niet meegaan.
  Naar Zuid-Afrika zullen jullie wel langer gaan neem ik aan. Ook dat is niet even zomaar dichtbij.
  Jullie hebben wat in het verschiet. Genoeg om je op te verheugen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zuid-Afrika is voor 3.5 weken, dus dat wordt onze grote vakantie. Aruba zou hooguit een week zijn, en ik denk dat de bruiloft redelijk klein zal zijn. Alleen directe familie en vrienden. En als voogd van hun kind en getuige heb je weinig keuze (plus dat we gewoon graag willen gaan)

   Verwijderen
 2. 3ton schuld en 3 keer per jaar op vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een hypotheekschuld is helemaal niet zo'n punt zolang er een fatsoenlijke waarde van je huis tegenover staat. WOZ-waarde is hoger als de schuld. Dus wat je wilt zeggen met je opmerking over 3 keer per jaar op vakantie ontgaat me een beetje.

   Verwijderen
 3. Ik ben elke dag op vakantie, dus een vakantie weg staat op het moment niet zo hoog op de verlanglijst. Misschien bedenk ik me nog, maar dan zal ik eerder voor een lastminute gaan dan dat ik dat maanden van tevoren plan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn dat je een leuke skivakantie hebt gehad. Vakantie staat hier ook altijd hoog op het prioriteitenlijstje. Toen zoontje er nog niet was hebben we mooie lange verre reizen gemaakt. Nu doen we het wat rustiger aan. Ik denk dat we dit jaar gewoon in Nederland blijven of net over de grens gaan, we zien wel. Wel fijn dat we nog buiten de schoolvakanties om weg kunnen, dat scheelt ook veel geld.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een fijne vooruitzichten! Wij gaan deze zomer 2 weken naar de Auvergne in Frankrijk, een huisje midden in het niets maar wel veel te doen en te zien in de omgeving, heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk voor jullie die vakanties, als reizen in je bloed zit en het kan financieel, flink van genieten zou ik zeggen.

  Zelf kan ik genieten van films, goede series en boeken. Ik kan enorm genieten van een nieuw boek of een nieuwe dvd van een goede film. Heb thuis een hele bibliotheek en video-(dvd)-theek. Ik kan ze natuurlijk huren en lenen, maar ik heb ze liever zelf. Dat zijn mijn guilty pleasures.

  Ook van eten kan ik erg genieten, maar niet van uit eten gaan. Liever thuis lekker zelf koken voor vrienden en het dan gezellig maken.

  BeantwoordenVerwijderen