vrijdag 25 april 2014

Terug van vakantie

Het is even stil geweest op het blog.Het is alweer ruim een maand geleden dat ik een blog heb geschreven. Ik ben eerst een week in Finland geweest voor werk, om vervolgens daarna meteen naar Zuid-Afrika door te gaan voor vakantie. Ik kan niet anders zeggen dat Zuid-Afrika een fantastisch vakantieland is. Safari's, zon, zee, strand, woestijn, grote steden etc. Super afwisselend en allemaal goed te betalen. Dit komt mede omdat de rand op dit moment heel zwak staat t.o.v. de Euro. Dat betekent dus dat voor ons alles erg goed te betalen is in Zuid-Afrika. Zo was ons duurste etentje slechts 30 euro (meestal rond de 15 euro), benzine nog geen euro per liter, de duurste accommodatie was 75 euro per nacht (appartement in hartje Kaapstad met uitzicht op de Tafelberg), boodschappen zijn spotgoedkoop en zo kan ik wel even doorgaan. We hebben ook fantastisch weer gehad, slechts een paar dagen bewolkt en soms wat regen. De overige dagen was het ruim boven de 20 graden en strakblauwe lucht.

Kortom, we kunnen er weer even tegenaan. Ik hoop op een goede zomer in Nederland, want we blijven lekker thuis in de zomermaanden. Pas weer in oktober willen we een weekje naar de zon.

Tijdens de vakantie hebben de zonnepanelen ook weer hun werk gedaan. In de maand dat ik weg ben geweest hebben de zonnepanelen bijna 500 kWh stroom opgebracht, daarmee heb ik dus weer 100 euro verdient. Ook op het moment van schrijven zoemen de zonnepanelen lekker door en ik hoop deze maand nog door de 1.000 kWh te hebben opgebracht.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten