vrijdag 22 augustus 2014

Financieel interessante week en nieuwe speerpunten

Het was financieel gezien een interessant weekje. In mijn vorige blog over de verwachtingen voor 2015 haalde ik het al even aan. Ik zou nog een naheffing moeten betalen over de inkomstenbelasting van 2013. Of de duvel er mee speelde kreeg ik diezelfde dag al de blauwe envelop binnen met een mooie acceptgiro. Iets eerder dan verwacht dus. Een dag later, op woensdag dus, kwam er al een mooie verrassing binnen om het te compenseren. De oma van mijn vriendin belde ons dat ze maar liefst €2.000 had overgemaakt naar onze spaarrekening als gift. Een betere timing was haast niet denkbaar. En als laatste werd ik vanochtend wakker en toen ik op de bankrekening keek zag ik dat ik opeens €800 extra salaris had gekregen. Waar het vandaan komt weet ik niet, ik zal volgende week mijn loonstrookje eens goed bekijken.

Al deze financiële zaken hebben impact op mijn speerpunten die ik anderhalve week geleden benoemde, met name op speerpunt 1 en 2. Speerpunt 1 was spaargeld verhogen naar €10.000 en speerpunt 2 was een aflossing doen op de hypotheek. Nog geen anderhalve week later moet ik tot de conclusie dat ik wat ambitieuzer moet zijn. Het spaardoel van €10.000 heb ik al bijna gehaald, maar met het oog op de verwachtingen voor 2015 moet dat een makkie zijn. De aflossing op de hypotheek heb ik ook al gehaald, ik heb vanochtend €500 overgeschreven als aflossing op de hypotheek. De impact daarvan is miniem, slechts €2,50 per maand, maar alle kleine beetjes helpen natuurlijk.

Kortom, tijd om de speerpunten een update te geven, want anders wordt het wel heel erg ambitieloos als ik alle speerpunten al gehaald heb na anderhalve week. Speerpunt 1, het spaargeld, ga ik verhogen naar €12.000. Speerpunt 2, hypotheekaflossingen, ga ik verhogen naar €2.000. Beiden zijn denk ik goed haalbaar, maar liggen wat verder weg in de toekomst.

5 opmerkingen:

 1. Nou, dat klinkt als The Secret 2.0: vertel het universum wat je wilt bereiken in een blog en het universum zal antwoorden (universum is wel erg snel bij digitale aanvragen;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, haha. Misschien moet ik een blog schrijven over de postcodeloterij ;)

   Verwijderen
 2. Ging het altijd maar zo makkelijk he? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kan je als particulier ook een incasso bureau inschakelen als je nog je vrienden of bekenden schulden bij je hebben openstaan?

  BeantwoordenVerwijderen