vrijdag 22 mei 2015

Vakantiegeld en indexbeleggen

Sinds begin dit jaar ben ik langzaamaan begonnen met indexbeleggen om op die manier een beetje onopgemerkt ons vermogen te laten groeien. Maandelijks wordt er automatisch 100 euro geïnvesteerd in het "Aandelen Wereldwijd"-fonds van Meesman. Ook heb ik éénmaal nog eens 50 euro ingelegd in de "Obligaties Eurolanden", gewoon puur om te kijken hoe dat zou werken. Tijd om na bijna 6 maanden eens te evalueren.

Al met al ben ik erg tevreden over de manier waarop het investeren via Meesman loopt. Het kost me namelijk nul moeite en loopt geheel automatisch. En het rendement is tot op heden in ieder geval ook beter dan op een spaarrekening, al is het niet echt heel goed op dit moment. Het rendement kom nu neer op 2,4%. Een stuk meer dan een spaarrekening, maar ook weer niet echt shocking. Heeft alles te maken met de laatste 2 maanden waarin de aandelenmarkten een beetje opzij hebben bewogen of zelfs gedaald zijn. In maart was het rendement namelijk tegen de 15%. Maar dat is de grilligheid van de markt natuurlijk. Voorlopig blijf ik gewoon lekker rustig doorgaan met indexbeleggen, het bevalt me goed.

Vakantiegeld


Vanochtend kwam het salaris inclusief vakantie geld binnen. Ik wist al dat het rond de €1.500 zou zijn, dus dat was geen verrassing. Het was niet zo dat ik veel meer verwachtte wat volgens de media bij veel mensen wel gebeurt. Het overige vakantiegeld had ik al in september ontvangen bij mijn interne overstap qua baan. De €1.500 is direct overgeschreven naar de spaarrekening, ik heb de vakantie tenslotte al gehad en de spaarrekening had wel hele ernstige (lage) vormen aangenomen. Tijd om de spaarrekening weer een beetje te spekken dus in de komende weken. Als het goed is komt er volgende week weer een bedragje bij van de ZEZ-uitkering van het UWV en zo kunnen we waarschijnlijk de komende paar maanden weer wat geld opzij zetten. 

Hebben jullie al vakantiegeld ontvangen? En viel het mee of tegen? En, wat gaan jullie er mee doen?

4 opmerkingen:

 1. Hoe wonderlijk. Schreef gisteren een stukje over mijn WW vakantiegeld. Op 6 euro na 1500 euro. Staat in geen verhouding yot jouw vakantiegeld natuurlijk. Vorig jaar ontving ik 90 euro. Ook leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is vakantiegeld-tijd, er zullen nog wel meer blogjes komen denk ik :)

   Verwijderen
 2. Manlief ontvangt het altijd eind april en ik vandaag. Bij mij was het best hoger dan verwacht en bij manlief is het niet te controleren. Tegelijkertijd ontvangt hij namelijk een winstuitkering. Het is altijd een hele fijne maand die aprilmaand.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vakantiegeld is hier ook al binnen, meestal weet ik wel ongeveer wat het zal zijn. Dit jaar zat de inschatting er ook weer dicht in de buurt.

  BeantwoordenVerwijderen