maandag 5 november 2012

Maandoverzicht Oktober

Na een druk weekend weer "back to business", waaronder ook weer even een recap maken van afgelopen maand. Resumerend kan gezegd worden dat oktober nou niet bepaald een standaard maand was. Allereerst was mijn salaris een flink stuk lager wegens de inleg in een aandelenpakket, hier had ik op geanticipeerd door 500 euro op een spaarrekening te zetten ter gedeeltelijke compensatie. Ten tweede heb ik geen HRA ontvangen omdat het rekeningnummer gewijzigd is, de belastingdienst is blijkbaar niet zo snel daarin. Ten derde heb ik een aantal lasten dubbel moeten betalen deze maand omdat een aantal betalingen over het weekend heen zijn gevallen, zoals de gemeentelijke belastingen en de aflossing van de hypotheek.

Er waren ook wat lagere lasten, de 4000 euro aflossing werpt eindelijk zijn vruchten af door 20 euro lagere rentelasten en 5 euro lagere premie-inleg.

Dit alles resulteert in het volgende overzicht:

https://docs.google.com/open?id=0B8TEVx7QKmeWT2FKNkZManZlaFk

Zoals je kunt zien is er een tekort van ongeveer 750 euro deze maand. Voor het grootste gedeelte is dit goed te verklaren en er zijn eigenlijk ook weinig onverwachte uitgaven. Alleen de uitgaven voor de boodschappen blijven hoog, we hadden 2 etentjes bij ons thuis deze maand en ik heb wat gehamsterd bij de Makro. En dat zie je toch wel terug in de uitgaven.

Al met al geen echte verrassingen. Voor november zullen de inkomsten weer een stuk hoger komen te liggen en dan hoop ik weer iets te kunnen sparen voor een nieuwe hypotheekaflossing die eind december/begin januari moet plaatsvinden.

6 opmerkingen:

 1. Ook al vallen net door het weekend bij mij vaste lasten dubbel in een maand, dan nog tel ik dat bij de maand waar het bijhoort. Ik bereken dat dan zelf. Het is afwijkend in het maandoverzicht, dat klopt, maar toch doe ik dat zo. Ziggo bv is altijd erg vroeg met afschrijven. Dan reken ik al uit wat ik al betaald heb voor de nieuwe maand.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoe werkt het als je uitgaven ca. 750 euro hoger zijn dat de inkomsten? Neem je dan op van je spaarrekening? (moet daar dan geen negatief bedrag staan oid?) Sta je dan rood (=lenen van de bank)?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goede vraag, ik had nog wat buffer op de lopende rekening staan. En er is 500 euro overgeschreven van de spaarrekening. Die staat ook netjes vermeldt in het inkomsten-overzicht en in het Schuld en spaargeld overzicht. Mijn schulden zijn deze maand om die reden ook licht gestegen.

   rood staan zou ik nooit doen, de rente die je daarop betaald is absurd hoog

   Verwijderen
 3. Fijn dat je aflossing al scheelt op rente en in leg, dat motiveert wel! Tenminste, dat merk ik bij mezelf wel altijd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Motiveert enorm, alleen maar meer reden om meer af te lossen :)

   Verwijderen