vrijdag 14 november 2014

Het genot van een goede (niet goedkope) verzekering

Begin dit jaar ben ik op zoek gegaan voor een alternatieve woonverzekering en WA-verzekering. Ik vond de kosten aan de hoge kant en dacht dat hier wel op bespaard kon worden. Via Independer bleek al snel dat het inderdaad goedkoper kon, en wel 10 euro per maand. Maar na wat goed uitzoekwerk in de voorwaarden bleek dat het er ook forse nadelen zaten aan die goedkopere verzekeringen. Hoge eigen risico's, zelf alles moeten voorschieten, lage dekkingen, etc. Uiteindelijk voor mij de reden geweest om gewoon te blijven zitten waar ik nu zit. En wat ben ik daar blij om!

We zitten nu met een fikse lekkage thuis. Er loopt water via de spouwmuur naar buiten en de betonnen vloer is zeiknat. Na 20 uur werk heeft de loodgieter de lekkage nog steeds niet gevonden en heeft die het werk uit handen gegeven. En dan is het toch erg fijn om een goede verzekering te hebben. Zonder morren wordt er een schade-detectiebedrijf ingeschakeld die door middel van infrarood de lekkage op gaat zoeken, de rekening wordt direct betaald door de verzekeraar. De rekening loopt nu al snel op richting enkele duizenden euro's, en het geeft me veel gemoedsrust dat de verzekeraar er niet van alles aan doet om de lasten bij mij neer te leggen maar juist er voor zorgt dat ik ontlast wordt. Daarnaast heb ik geen eigen risico en worden alle kosten gewoon vergoed, ook die voor een compleet nieuw tapijt en eventuele herstelwerkzaamheden. Mijn spaarrekening hoef ik dus niet te plunderen.

Dus een tip voor iedereen die een verzekering af gaat sluiten. Kijk niet alleen naar de prijs maar kijk ook heel goed naar de voorwaarden van je verzekering. Een paar euro besparen kán zorgen voor flinke hoofdpijn later

10 opmerkingen:

 1. Mag ik vragen bij welke verzekeraar je zit?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zelfde ervaring met onze Inshared verzekering. We ontdekten door een lekkage in de garage dat ons daklood gestolen was (ja echt). Alles werd zonder problemen vergoed!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. mmmm, de service is dus mogelijk niet direct afhankelijk van de premie.
   De voorwaarden idd soms wel. Al bleek mijn dure inboedelverzekering niet al mijn fietsen in de schuur te dekken (ik heb veel en dure fietsen), en dat was nu net niet bij te verzekeren. Toen naar goedkope verzekeraar gegaan die iets betere dekking op dit vlak had. Nu hopen dat ik de service niet hoef uit te testen, maar Bianca's verhaal klinkt goed.

   Verwijderen
  2. Service zal bij de meesten wel ok zijn denk ik. Anders jaag je je klanten snel weg. Maar inderdaad de dekking is wel een punt van aandacht. Denk o.a. aan eigen risico bijvoorbeeld, ik heb geen eigen risico.

   Verwijderen
 3. Heb je ook de kosten van de loodgieter vergoed gekregen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het hele proces loopt nog, de hele lekkage is een stuk erger dan gedacht. Lekkage vanuit de waterleiding. Maar alleen de kosten voor nieuwe kitranden is niet vergoed (€7,95), de rest van alle kosten wel want dat valt onder de noemer van het opzoeken van de lekkage. Dat is allemaal verzekert

   Verwijderen
  2. Ideaal, wij moeten ook maar eens goed kijken naar verzekeringen. Fijn voor jullie in ieder geval

   Verwijderen
 4. Vreselijk vervelend zo'nn lekkage! Wij hadden die helaas vorig jaar ook, bij onze verzekering direct stap 1 het laten opsporen dmv infrarood. Kostte 385 euro (werd vergoed) Ideaal!

  BeantwoordenVerwijderen