woensdag 11 mei 2016

Bericht van de bank deel 2

Ik denk een voorlopig laatste berichtje over de serie "bericht van de bank". Ik berichtte eerder al dat de bank nog 1 maand de oude rente zou doorberekenen en dan vanaf 1 mei met de nieuwe schuld zou rekenen. Deze week kreeg ik dan eindelijk de brief met daarin de definitieve berekening van de schuld, en daarmee dus ook mijn nieuwe maandbedrag.

De uiteindelijke schuld van de aflossingsvrije hypotheek komt uit op €76.806. Er is dus door de extra maand doorbetaling van de oude rente een extra aflossing gedaan van €472. De "netto" boeterente komt daarmee uit op €5.081 euro (de schuld is dus €5.081 minder gezakt dan de daadwerkelijke aflossing die ik heb gedaan). Ook is het maandbedrag nu definitief geworden, en het nieuwe maandbedrag is veranderd van €830 naar €371,23. Vergis je niet, daar staat een annuïtaire schuld tegenover. Maar over de winst die ik maak heb ik al eerder een bericht geschreven.

Verder weinig nieuws. De zonnepanelen hebben een fantastische week gehad met het prachtige weer van de laatste dagen en we hebben de eerste 1.000 kWh voor dit jaar bijna binnen. We lopen wel iets achter op het jaar 2015 qua opbrengst, maar dat was dan ook wel een exceptioneel goed jaar.

Niks bijzonders verder, binnenkort wat meer over de vakantieplannen dit jaar.


1 opmerking:

  1. Mooi dat het achter de rug is! Ik heb een vraagje aan je: ik heb afgelopen maandag een tooltje gemaakt om de boete te berekenen bij (te)veel aflossen. Zou je kunnen kijken of de getallen in jou geval kloppen? Dit helpt mij om de boel te verbeteren. Voor de tool, zie hier.

    Alvast bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen