donderdag 12 mei 2016

Vakantiegeld en vakantieplannen

Mei is voor een groot gedeelte van Nederland de maand dat het vakantiegeld binnenkomt, en dat geldt ook voor mij. Altijd een fijne maand, want het is altijd een mooie aanvulling op de spaarrekening. In de praktijk is namelijk de spaarrekening al geplunderd voor de vakantie-kosten, en gebruik ik het vakantiegeld om dat geplunder te compenseren.

Dit jaar heeft er overigens weinig geplunder plaatsgevonden, want dit jaar een keer niet naar Zuid-Afrika of naar de ABC-eilanden. Dit jaar gaan we doodgewoon (twee keer) naar Frankrijk. Dus geen dure vliegtickets die we al vooraf moesten betalen. Ik zeg trouwens doodgewoon, maar de eerste trip is niet doodgewoon. De laatste week van mei gaan we naar de Alpen om mee te doen aan Alpe D'Huzes, en gaan we dus geld inzamelen voor het KWF. Daarvoor hebben we flink getraind in de afgelopen maanden. Op 2 juni gaan we de berg op. We doen dit samen met een team, en we hebben met het team nu al een mooie €15.000 opgehaald. Al een fantastisch resultaat waar ik al erg trots op ben. En ik kan niet wachten tot we in Frankrijk zijn om lekker te gaan fietsen.

De tweede keer is eind september, en dan hebben we een huisje in Zuid-Frankrijk voor een week. Ik zeg we, maar eigenlijk zijn het mijn ouders die ons hebben uitgenodigd om een week over te komen. Dat is dus een zeer budget-vriendelijke vakantie. Het huisje is gratis, huur-auto is qua kosten best te doen en de vlucht ernaartoe was ook niet enorm duur met KLM.

Terug naar het vakantiegeld, want daar begon ik mee. De voorgaande vakanties konden niet betaald worden uit het vakantiegeld, telkens moest de spaarrekening geplundert worden om de kosten te kunnen betalen. Dit jaar is dat niet het geval, de vakantiekosten zijn prima te betalen van het vakantiegeld. Er blijft zelfs nog wel wat over voor de huwelijksreis van volgend jaar!

1 opmerking:

  1. Wat een leuke idee om zo je vakantie in te vullen. Je bent even weg EN je doet iets nuttigs. Succes daar in de Alpen!

    BeantwoordenVerwijderen