woensdag 26 september 2012

Bonus-aanbiedingen

Een onderwerp wat ik al vaak voorbij heb zien komen is hoe om te gaan met impulsaankopen. Een vaak voorkomende tip is om een boodschappenlijstje te maken en je niks anders te kopen dan wat er op het boodschappenlijstje staat. Dit principe pas ik zelf ook al jaren toe, maar desondanks komt het bij mij toch nog wel eens voor dat ik of mijn vriendin zondig. Een voorbeeld van vorige week:

Soms kopen we een zak M&Ms die we dan vervolgens bij de koffie in een aantal dagen verorberen. Vorige week waren de M&Ms in de aanbieding bij onze Albert Heyn, 3 zakken voor 5 euro. Nou ben ik wel iemand die let op de cijfers en dus ook let hoeveel voordeel er op de aanbieding zit. Mijn vriendin is van het andere soort, het is in de aanbieding dus is het goedkoper dus gooi ik het in het mandje. Voor ik het wist lagen er 3 zakken M&Ms in het mandje. Bij het afrekenen kwam ik er pas achter hoeveel korting we kregen. 61 cent...! Dus we hebben 5 euro uitgegeven om 61 cent te besparen. Achteraf vond mijn vriendin het ook niet helemaal handig, dus ik denk dat het niet zo snel meer voor zal komen.

Komt dit bij jullie ook voor, dat jullie soms toch in de val trappen van de aanbiedingen van de supermarkt?

13 opmerkingen:

 1. Deze aanbieding scheelde bij ons wel 0,76 eurocent. Jajaja, we letten op de kleintjes. Dus heb ik ook meegenomen en er zijn al bijna 2 zakken op. Auw!!! Want anders doen we met een XL-zak van 400 gram min. 2 weken. Dus omdat het ook nog eens in huis is, eten we er meer van. Niet de bedoeling en deze actie is nu bij de C1000, slaan we dus lekker over. Lekker puh....
  Maar ben blij dat er meer mensen daar in trappen en voor die paar cent de moeite niet eens waard, en we doen het dus niet weer.

  groetjes,
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Janneke, het is fijn om te weten dat we niet de enige zijn :)

   Verwijderen
  2. Haha, ja daar gaat het de supermarkt natuurlijk ook om: dat je het zo snel mogelijk opeet, zodat je vervolgens de volgende aanbieding mee kan pakken ;-)
   Het gebeurt hier gelukkig steeds minder. Zeker als ik alle prijzen weer een tijd bijhoudt, zodat ik zeker weet dat het echt een aanbieding is. Maar het kost wel veel tijd om in de gaten te houden dat de supermarkten je niet beduvelen.
   Laatst wilde ik in de aanbieding een pak vlokken kopen bij Jan Linders. Kijk ik naar de normale prijs onder het aanbiedingsbordje en blijkt het precies dezelfde prijs te zijn. Niks geen aanbieding dus, dan laat ik het lekker staan.

   Verwijderen
 2. Heel veel mensen denken te bezuinigen door alles in de aanbieding en/of opruiming te kopen maar zijn per saldo evenveel kwijt, dat schiet geloof ik niet zo op.

  Juist met aanbiedingen moet je goed nadenken, heb ik het daadwerkelijk nodig? vaak, juist bij supermarkten zijn het artikelen waarvan je het snel opmaakt, zoals snoep, koek, frisdrank. Koffie en waspoeder is bijvoorbeeld wel interessant. Maar let maar eens op, basisartikelen zijn bijna nooit in de reclame. Wel eens blikken tomatenpuree in de reclame gezien of het is een A-merk of het is een bulkartikel.

  Wel let ik op de groente en fruit wat voordelig is geprijsd en pas daaraan mijn menu aan.

  Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn vriend verkijkt zich er nog wel eens op, denkt een 'goeie deal' gedaan te hebben. Sinds we met de weeklijsten werken, komen we al veel minder in verleiding met al die 'aanbiedingen' die vaak helemaal niet zo goedkoop zijn of die we eigenlijk helemaal niet nodig hadden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nee ik koop eigenlijk weinig aanbiedingen, behalve koffie of wijn of zo. Dat kan dan echt schelen. Maar verder niet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik controleer altijd of de aanbiedingen wel echt aanbiedingen zijn en sla meestal sowieso pas in als het minimaal 50% korting is.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hoi, ik was ook even weer op bezoek bij je blog!
  nou, ik zou sowieso niet die m&M's kopen, want ik weet van mezelf dat ik dan die 3 zakken in 1 week tijd op heb en daar word ik alleen maar dik van ;)....dat is heel vaak mijn redenatie bij zulke aanbiedingen.
  weet je wat ik ook heel vaak doe? dan is er een a-merk in de aanbieding en dan kijk ik eerst hoe duur het eigen merk is. en dan blijkt vaak dat dan alsong het eigen merk voordeliger.
  groetjes, vrolijksparen

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Herkenbaar...!Maar na een jaar consuminderen met vallen en opstaan, gaat het steeds beter om hier weerstand aan te bieden!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik koop alleen een aanbieding als het gebruikt wordt. Als het koekjes zijn die de kids meenemen naar school, koop ik ze. Ik kijk wel altijd achter het bonuskaartje wat de originele prijs is. En nee, 3 zakken M&M's koop ik niet. ;-)
  Mijn arme buik. Ik ben de gehele dag thuis en weet dan al hoe dat zou gaan. Nee, laat dat maar lekker in de winkel liggen voor jou.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Drie zakken m&m's had ik dan weer niet gekocht, maar ik eet ze normaal ook nooit, anders was ik er misschien ook wel in getrapt ;-) Meestal kijk ik van te voren wat er in de bonus is, en of ik het echt nodig heb. Bijvoorbeeld rundergehakt tijdens de hamsterweken, hebben we ingeslagen, en dat ligt nu lekker klaar in de vriezer om te ontdooien als we het nodig hebben. Zelfde geldt voor een paar andere soorten vlees. Dat kunnen we invriezen en daarna relatief lang bewaren, en gebruiken we toch wel, dus dan heeft het nut. En soms trappen wij ook ergens in hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zal ik je eens wat vertellen: in 2010 kocht ik me altijd suf aan aanbiedingen bij super de boer en het kruidvat. In 2011 zijn we deze dingen 99% biologisch gaan kopen (bij een andere winkel in een ander dorp de bio-dingen en de super de boer werd toen coop).... nu 2 jaar later geven we 200 euro MINDER uit aan deze posten. Het totale huishoudebudget is 300 euro gedaald terwijl biologisch veel duurder is (bijna het dubbele)...

  Ik sla bijna niks meer groot in of het moet het heeel veel opleveren (zeker 2/3e van de originele prijs)

  Nu jij weer! :)

  Ik lust geen m&m's trouwens. Manlief wel. Juist deze dingen groot inkopen leidt tot meer consumptie en aankomen. We eten chips/chocolade en snoep in het weekend. Evenals bier en wijn. Scheelt wel enorm.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helemaal met je eens. Het enige wat wij nu nog groot inkopen zijn zaken die niet leiden tot meer consumptie. Bijvoorbeeld wc-papier, keukenpapier, etc.

   Verwijderen