vrijdag 14 september 2012

Boodschappen doen in meerdere supermarkten loont niet!

Een opmerkelijk nieuwsbericht vandaag, uit een uitgebreid onderzoek blijkt namelijk dat het niet loont om in meerdere supermarkten boodschappen te doen. Uit het onderzoek blijkt dat de mensen die meerdere supermarkten bezoeken om prijzen te vergelijken uiteindelijke méér kwijt zijn aan boodschappen dan de mensen die slechts een enkele supermarkt bezoeken. Zie ook onderstaand nieuwsbericht

http://www.nu.nl/geldzaken/2909707/boodschappen-doen-in-meerdere-supermarkten-loont-niet.html

Ik ben zelf niet het type om bij meerdere supermarkten boodschappen te doen. Ik vind vaak dat het te veel tijd en moeite kost voor een relatief kleine besparing. Volgens mij werkt shoppen bij meerdere supermarkten alleen als je echt op de aanbiedingen afgaat en geen andere zaken erbij koopt.

Hoe doen jullie de boodschappen, in één supermarkt of in meerdere supermarkten?

10 opmerkingen:

 1. Ik doe in principe boodschappen bij de Jumbo, maar als ik uit mijn werk kom, kom ik langs AH. dus daar ben ik ook weleens te vinden, al vind ik de Jumbo vele malen fijner.
  M

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor ons werkt het in ieder geval niet om alle 4 de supers hier in het dorpje langs te gaan, want inderdaad aan het einde van de rit meer kwijt dan als we op de 'oude' manier boodschappen doen. Hebben we een tijdje terug geprobeerd n.a.v. de folderaanbiedingen.

  We houden het dus op eentje en nemen alleen bepaalde artikelen bij een budget-super mee en de andere 2 slaan we over. Werken met een weeklijst levert bij ons vooral DE besparing op. Ik dook sowieso al onderin de schappen voor een aantal boodschappen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik werk niet en ben dus altijd thuis. Ik heb dan ook de tijd om de reclamefolders goed te bekijken, prijzen te vergelijken en ik doe alle boodschappen met de fiets. Ik 'verrijd' dus geen diesel of benzine. Ik koop zowel in colruyt, lidl, aldi, carrefour, makro.... Als ik naar makro fiets, ben ik 45 min enkel onderweg. De carrefour ligt op een half uurtje (enkel) fietsen. Voor mij maakt het wle uit dat ik in vrschillende winkels koop omdat ik in elke winkel de aanbieding ga halen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik werk wel maar doe ook boodschappen in 3 supermarkten. Altijd met een boodschappenlijst, veel aanbiedingen.
  Het scheelt me gemiddeld per week zo'n 12,50 euro. Dat is (voor mij) de moeite waard.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik koop ook altijd bij de Jumbo. Voor de goede aanbiedingen ga ik naar AH en de schoolkoeken naar de Aldi, eens in de twee weken

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wel een toepasselijke naam van de onderzoeker voor zo'n onderzoek 'vroegrijk' :-)
  Ik doe hooguit in twee winkels boodschappen en ik kan me goed beheersen, dus dat scheelt al, maar ik kan me wel voorstellen dat het zo gaat idd.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. In meerdere supermarkten, maar er gaat weinig extra's mee het wagentje in en het ligt echt aan de aanbiedingen in welke supermarkt ik die week boodschappen doe. Ga niet voor 1 kleine aanbieding naar meerdere supermarkten. Wel omdat de een iets verkoopt wat de ander niet heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik doe boodschappen bij de Lidl en c-1000. Kijk naar de aanbiedingen en bepaal van daaruit ook mijn week menu. Basis artikelen die in de aanbieding zijn sla ik groot in. Na een jaar consuminderen weet ik me aardig te beheersen bij artikelen die in de aanbieding zijn en ik niet echt nodig heb of waarvan ik altijd een goedkopere variant koop. Ik probeer nu van een week budget van 100,00 euro naar 90,00 euro te gaan. Nog niet gelukt tot dusver. Vorige week 97,00 euro uitgegeven, deze week 102,00 euro...Waarschijnlijk is 100,00 mijn minimum wat betreft bezuinigen!
  Gisteravond gekeken naar Zembla over hypotheken, interessant!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ga vrijwel altijd naar twee favoriete supermarkten.
  Aldi voor de gewone boodschappen en Bas van der Heijden (Dirk van den Broek) voor de rest.
  Bij de Action kun je voordelig wc papier kopen. Als ik daar ben koop ik voordelige zakjes pepermunt, microvezel doekjes en nog een aantal dingen.

  Wat ik niet meer doe is op de reclame ingaan. Dat werkt bij mij niet, daar ben ik teveel tijd aan kwijt en bovendien ben ik een echte doe het zelver in de keuken.
  Zo maakte ik vandaag chips van aardappelen uit de moestuin.
  At ik al meerdere keren heerlijke saus van tomaten, courgette, bieslook en nog wat kruiden en biologisch gehakt van Aldi. Op het gehakt na alles uit de moestuin. Smaakt heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kruiden haal ik bij de Toko, veel kruiden voor weinig geld.
   Pas nog 1 euro een pond zeezout op de markt.
   Ik kocht onlangs op weg naar het strand een fles siroop van merk Euroshopper bij AH, wat een bocht is dat. Voor 8 centen meer goede siroop bij Aldi.
   Euroshopper kwaliteit kan vaak niet tippen aan Aldi.

   Bij Lidl kom ik weinig. Ik vind het een luidruchtige drukke zaak met de nadruk in het begin al op koek en snoep. Het brood vind ik er doorgaans van slechte kwaliteit.

   Verwijderen