woensdag 23 januari 2013

Tijd om spaargeld over te schrijven

Het is weer tijd om spaargeld over te schrijven naar een andere spaarrekening. Tot vandaag had ik mijn spaargeld bij de ING staan, maar dat heb ik weer overgeschreven naar Leaseplanbank. De ING had een leuke spaaractie tot begin januari, waarbij ze 1% meer rente gaven op het extra spaarsaldo. Reden voor mij om toendertijd al mijn spaargeld naar de ING over te sluizen. Nu is de actie alweer 2 weken voorbij, en ondertussen is de rente bij ING gedaald tot 1,6%. Ik was tot op heden vergeten het geld over te schrijven. Maar vandaag heb ik het gedaan.

De afgelopen maanden zijn de spaarrentes flink onderuit gegaan, bij Leaseplanbank krijg ik nu 2,21% rente. De hoogste spaarrente is nu nog die van Westland Utrecht met 2,4%. Maar per ingang van 25 januari gaat die ook omlaag naar 2,25%. Hoogste rente blijft dan Moneyou met 2,35%. Maar voor die 0,14% renteverschil wat op jaarbasis nog niet eens 10 euro oplevert ga ik geen nieuwe rekening openen. Voorlopig blijft alles bij Leaseplanbank staan. Daar heb ik ook nog 2 deposito's lopen van 3%, die lopen in juni en september dit jaar af.

Helaas loont sparen niet echt meer, maar het is beter dan niks.

8 opmerkingen:

 1. Het voordeel van MoneYou vind ik dat je er meerdere rekeningen kunt openen. Zo hebben wij 'potjes' gecreƫerd, en de spaarrekeningen van de kinderen hebben we daar ook onder gebracht. Die kinderrekeningen zijn ook nog eens kwartaalspaarrekeningen, je kunt er niet 'zo maar' bij, maar je krijgt wel per kwartaal rente in plaats van per jaar. De andere rekeningen kunnen we wel eenvoudig bij, we gebruiken het dus ook om geld even te parkeren. (en nee, ik heb geen aandelen ;))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee, sparen loont niet. Maar zo'n buffer is toch wel handig + rustgevend, natuurlijk!
  Wat dat betreft loont het extra te storten als je een bankspaarhypotheek hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Is alleen de rente belangrijk of ook wat er met jou geld gedaan wordt? Ik zou zelf niet in wapens en kinderarbeid en andere uitbuiting willen investeren en ik wil ook niet dat mijn bank dat doet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij Leaseplanbank is dat vrij overzichtelijk, dat gaat naar lease-auto's :)

   Verwijderen
 4. Leaseplanbank geeft niet meer de beste rente, kijk vooral op sparen.pagina.nl

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mij zeg ik dat ook in mijn blog, Moneyou is nu de beste qua rente. Ook zeg ik dat ik het niet de moeite vind om voor 10 euro op jaarbasis weer een rekening te openen bij een andere bank.

   Verwijderen
  2. En terwijl ik dit bericht typ gaat de rente voor Moneyou omlaag naar 2,2% Dan is Leaseplanbank weer voordeliger. Er zijn nog een aantal banken die 2,3% geven zoals Argenta, Centraal Beheer en Eneco.

   Verwijderen
 5. Centraal beheer gaat ook dalen met rente volgens mij vanaf 25 januari

  BeantwoordenVerwijderen