woensdag 28 januari 2015

Vergeten overschrijving

Ik ben het type die zijn rekeningen altijd zo laat mogelijk betaald. Overigens niet bij personen, die betaal ik altijd zo spoedig mogelijk terug, maar wel bij bedrijven en andere instanties zoals de belastingdienst. Het voordeel hiervan is dat je zelf in de hand houdt wanneer je je geld overschrijft en je uitgaven dus kan 'timen' en dat je in de tussentijd nog rente over dat bedrag kan krijgen. Niet dat het nou veel zoden aan de dijk zet met 1,5% spaarrente, maar toch doe ik het vrij consequent. Dit is natuurlijk voordelig als je dan vervolgens bijhoudt wanneer het geld wordt overgeschreven en er ook voor budgetteert, maar dat laatste was ik deze maand even vergeten...

Vanochtend keek ik op mijn bankrekening en zag dat er opeens bijna €300 minder op de rekening stond dan ik eigenlijk had verwacht. Wat bleek, ik was een door mijzelf ingeplande overschrijving naar de belastingdienst vergeten. Ik had hier dus geen rekening mee gehouden in mijn budget voor januari en had al mijn geld al toegeschreven naar de verschillende spaarpotjes. Nou, daar kon het linea recta weer uit, want die €300 moet natuurlijk wel ergens vandaan komen. Dus het sparen in de potjes is even wat langzamer gegaan dan ik eigenlijk zou willen, dat gaan we in februari inhalen.

Dus, lesje geleerd, schrijf grote uitgaves die je voor je uitschuift ergens op en zorg ervoor dat je daar rekening mee houdt in je budget. Voor februari heb ik geen grote uitgaven gepland staan, maar in maart wordt er 400 euro voor de vakantie overgeschreven naar een hotel en de autohuur, dat staat nu in mijn geheugen gegrift en gaat niet vergeten worden.

Ook wel eens gehad, dat je een dergelijke overschrijving was vergeten en je daarom je plannen even opzij moest zetten?

2 opmerkingen:

  1. Tuurlijk, wie niet? Ik heb op een A3 vel mijn jaaroverzicht geprint. Komt er een grote uitgave die er niet bijstaat, dan schrijf ik in bv. april dat bedrag bij en blijf ik het zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nee, ik hou dat eigenlijk altijd goed bij en zorg dat er genoeg op de rekening staat. Terugboeken vanaf de spaarrekening doet veel te veel pijn. ;)

    BeantwoordenVerwijderen