vrijdag 30 januari 2015

Besparen op de overlijdensrisico-verzekering

Ik las zojuist het bericht op mijngeld.blog.nl over besparen op de overlijdensrisico-verzekering. Blijkbaar kun je deze verzekeringen erg makkelijk vergelijken omdat de voorwaarden eigenlijk overal gelijk zijn. Dit was voor mij even een nieuw inzicht en heb meteen eens even vergeleken met de huidige premies. Wij betalen nu maandelijks ruim 24 euro voor onze overlijdensrisico-verzekering, en na het invullen van onze gegevens kwam ik uit op 12 euro per maand bij een andere verzekeraar. Dat is gewoon 50% minder voor precies dezelfde dekking. Toen ik bij mijn verzekeraar ook de berekening ging maken kwam ik uit op ruim 14 euro, alsnog een daling van 40%.

Ik heb meteen de daad bij het woord gevoegd, de polis erbij gepakt en mijn verzekeraar gemaild met dat ik een herberekening van de premie wil ofwel de premie stopzet en ga overstappen. Ik ben benieuwd wat de reactie gaat worden van de verzekeraar. Ik hoop eigenlijk op een herberekening want dan scheelt weer overstapgedoe.

Dus een tip voor iedereen met een overlijdensrisico-verzekering, pak je polis er eens bij en doe een herberekening van de kosten. Het kan significant veel schelen per maand, en aangezien dergelijke verzekeringen erg lang doorlopen is de totale besparing helemaal fors. Voor mij zou een overstap naar de goedkoopste verzekeraar een besparing van 3.000 euro zijn.

13 opmerkingen:

 1. Bedankt voor de tip. Ik hoor wel dat de voorwaarden vaak strenger zijn geworden om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Een collega moest zelfs een aidstest afleggen!
  Zowel mijn vrouw als ik hebben geen smetteloos medisch verleden, ik heb geen zin in een nieuwe maalstroom van medische verklaringen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo ver ben ik nog niet. Maar aangezien we allebei eigenlijk nog niet iets hebben gehad, nog niet eens een gebroken teen, verwacht ik daar weinig problemen mee. Degene die ik heb bekeken verwachtten van je dat je een vragenlijst invult, meer niet.

   Verwijderen
 2. ja bij ons is dat herzien toen we de hypotheek hebben omgezet, scheelde een enorme smak geld.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Let wel even op als de verzekering verpand is aan de hypotheekbank dat die eerst de verpanding moet doorhalen. Anders kun je de verzekering niet stopzetten.

  Bas

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daarom heb ik ook direct de polis erbij gepakt, die is niet verpand

   Verwijderen
 4. Ik wacht het in spanning af hoe het je vergaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij zijn een jaar geleden ook overgestapt. Maandlasten zijn nu €14,64 ipv €29,- euro. Voorwaarden zijn daarnaast ook verbeterd van dalende uitkering naar gelijkblijvend. Overstappen ging erg gemakkelijk

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij zijn een jaar geleden ook overgestapt. Maandlasten zijn nu €14,64 ipv €29,- euro. Voorwaarden zijn daarnaast ook verbeterd van dalende uitkering naar gelijkblijvend. Overstappen ging erg gemakkelijk

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een vergelijkingssite zegt helaas niet altijd alles maar geeft een indicatie. Het kan zomaar anders zijn als je rechtstreeks met ze te maken hebt, bedenk ook de extra poliskosten die je dan over diezelfde looptijd moet uitsmeren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed punt, maar dan nog zal de verzekering goedkoper uitvallen. Poliskosten gaan nooit 10 euro per maand zijn

   Verwijderen
 8. Je kan als onderdeel van je zoektocht ook overwegen te kijken waar de verzekeraar onder toezicht staat. Niet alle verzekeraars die in NL producten aanbieden staan in Nederland onder toezicht. Was voor mij een redden om niet de goedkoopste te nemen aangezien ze wel moeten (kunnen) uitbetalen wanneer de tijd gekomen is.

  BeantwoordenVerwijderen