zaterdag 27 juni 2015

Licht aan het einde van de tunnel

 In mijn update van de speerpunten had ik het al over de deplorabele staat van mijn vermogen. Het lijkt erop dat er een einde is gekomen aan het dal waarin mijn vermogen zich op dit moment verkeerd. En dat mocht ook wel een keer, want zo weinig spaargeld als dat ik een paar maanden geleden had, heb ik nog niet eerder gehad.

Dit komt enerzijds omdat er een einde is gekomen aan het vele geld uitgeven, iedereen kan zeggen wat die wilt. Maar een tweede kind krijgen kost uiteindelijk toch nog best wel wat geld. Kleine verbouwing, kamer inrichten voor de oudste, wat nieuwe kleertjes, nieuwe accessoires, etc. Het zijn allemaal geen hele grote bedragen, maar bij elkaar telt het wel op. Daarbij is er ook nog geïnvesteerd in een nieuwe fiets waar mijn vriendin de boodschappen mee kan doen én 2 kinderen kan vervoeren. Maar zoals gezegd, het grote geld uitgeven is nu voorlopig even voorbij. Al zullen er natuurlijk wel kleertjes gekocht worden in de komende maanden.

Aan de andere kant komt er wat meer binnen aan inkomsten. De zwangerschaps-uitkering komt nu binnen en dat was afgelopen week toch een leuke €940. Daarvan is €900 direct doorgesluisd naar de spaarrekening (€500) en indexbeleggen (€400). De buffer op die 2 rekeningen is nog verre van gezond, maar met nog 3 maanden zwangerschapsuitkering te gaan en een belastingteruggave in het verschiet komt er in ieder geval weer wat geld op de rekening.

Ik hoop de komende weken ook nog wat geld te verdienen op markplaats met de verkoop van onze oude fiets en onze desktop-pc die verkocht gaat worden. Mocht je interesse hebben in een complete desktop-pc waar je nog prima een spelletje op kunt spelen, met een mooi 21 inch full-hd scherm erbij voor €200, laat het me weten!

Doordat ik weer flink wat geld in de indexfondsen heb gestopt wordt het bedrag wat daar op staat alweer een aardig bedrag, ruim €1.050. Omdat ik nog wel wat extra investeringen daarin verwacht de komende maanden verwacht ik dat op het einde van het jaar dat zeker €2.000 gaat zijn. In ieder geval de marktplaats opbrengsten en opbrengsten uit crowdfunding gaan die richting op, dus die €2.000 zou haalbaar moeten zijn.


8 opmerkingen:

 1. "Daarbij is er ook nog geïnvesteerd in een nieuwe fiets"

  Was het echt een investering of gewoon een uitgave? :) Ik gebruik het woord investering alleen nog als het echt geld opbrengt. Anders was het waarschijnlijk een dure uitgave :)

  Voor de rest erg herkenbaar. Een kleintje zorgt voor talloze kleine uitgaven. Probleem is dat het ook erg leuk is allemaal. Een nieuw puzzeltje, nieuwe slofjes, kopje koffie of ijsje ergens met het gezin :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tsjonge, wat een titel van een artikel, zo net na een bevalling;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zwangerschapsuitkering? Is dat iets? Waar kan ik het aanvragen ;)
  Mariska

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Officieel heet het een zez-uitkering. Speciaal coor zzp-ers

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik snap het. En ik ben in loondienst en krijg volgens mij gewoon uitbetaald tijdens verlof. Fijn dat er zo'n uitkering is voor zzp'ers!
   Mariska

   Verwijderen
 5. Koop je de kleding voor de kinderen nieuw?
  Snor marktplaats eens af en.er zal een wereld voor je opengaan. Mijn kinderen lopen bijna alleen maar ik twee de hands kleding. Dure merkkleding voor de prijs van zeeman. Eigenlijk nog goedkoper. Schoenen, ondergoed en sokken koop ik nieuw.
  Ik werd pas nog aangesproken door een kennis dat ze vond dat mijn kinderen er altijd zo leuk uitzien. Hoe ik dat toch doe met een groot gezin. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We kopen vrijwel alles op Marktplaats, die wereld is lang geleden al voor ons open gegaan. Speelgoed kopen we echter wel vaak nieuw.

   Verwijderen