maandag 4 februari 2013

Terug van de wintersport

En we zijn weer terug van de wintersport. Lekker weekje gehad, wel een stuk vermoeiender dan normaal met een kleine van 5 maanden oud. Lekker verse sneeuw gehad gedurende de week en de laatste dag was er een enorme sneeuwdump van 50+ cm gaande. Leuk om mee te maken. Qua kosten vielen de wintersport ook mee, het kostenplaatje ziet er als volgt uit voor ons gezin (dus niet p.p.):

Verblijf + skipas + materiaal:  €893
Toeristenbelasting: €35
Hotelovernachting + ontbijt voor heenreis: €69
Tolkosten: €80
Overige kosten zoals boodschappen, terrasjes, lunch, uit eten, etc.:  ongeveer €300

Kortom, voor de vakantie zijn we ongeveer €1.380 kwijt geweest. Het bedrag lijkt natuurlijk best veel als je het zo ziet. Maar erbij nemende dat we materiaal moeten huren, skipas kopen en we in het grootste ski-gebied van de wereld zaten vallen de kosten best wel mee. Dit zijn kosten die je in de zomer niet hebt waardoor een wintersportvakantie vaak relatief wat duurder is dan een zomervakantie.

Gaan jullie wel eens op wintersport? En wat zijn jullie dan kwijt voor het hele gezin?

16 opmerkingen:

 1. Sinds we de tweeling erbij hebben, zijn we niet meer geweest. Met drie personen kostte het ons quasi evenveel als jullie. Een skivakantie is inderdaad duurder dan een zomervakantie... Met kindjes kan je ook kijken voor kleinere skigebieden. Wij gingen al eens in Bulgarije. De totaalkost (is met vliegtuig) was iets goedkoper dan Frankrijk. Met kleintjes is Avoriaz ook top! Groot skigebied, excellente voorzieningen voor kindjes, autovrij skidorp.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zal Avoriaz in gedachte houden, in de toekomst is een kindvriendelijk dorp wel erg handig. Ook de kleinere Oostenrijkse gebieden lijken dan een prima alternatief

   Voor ons zal met de auto altijd goedkoper zijn dan vliegen, omdat we geen benzine hoeven te betalen. Ik heb een lease-auto

   Verwijderen
  2. inderdaad, is bij ons ook zo nu. Toen we voor het laatst op skireis gingen nog niet. Goed dat je deze opmerking maakt, zodat ik er zeker niet overheen kijk bij het plannen van een volgende skivakantie. De kindjes worden volgende winter 3, dan kunnen ze naar de skiklas en willen we terug gaan!

   Verwijderen
 2. En ik maar denken dat die carnaval van ons zo duur is:) Ik zeg altijd: we maken het wintersportgeld op met carnaval. Maar als ik het zo bekijk, valt het nog mee eigenlijk:)

  Maar genieten op zijn tijd moet ook gewoon kunnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi dat je terug bent, hopelijk een mooi weekje gehad!

  Ik houd niet van wintersport aangezien ik niet kan skieën. Daarnaast vind ik het pure luxe, maar als je er van houdt zal het ongetwijffeld leuk zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In zoverre is iedere vorm van vakantie een pure luxe, of je nou op wintersport gaat of een bungalow huurt op de Veluwe.

   Verwijderen
  2. Uiteraard, ik zie vakantie ook als luxe (ik misgun je het niet, dus vat het niet verkeerd) op.

   Verwijderen
 4. Ik ben ooit eens op wintersport geweest en heb toen een hele leuke week gehad. Maar als ik moet kiezen, dan zal ik altijd kiezen voor een zomervakantie en het budget staat maar 1 vakantie toe.

  Overigen vind ik een kampeervakantie ook duur, dan moet je ook van alles (tent, slaapzakken, kookstel, stoelen, tafel) aanschaffen. Wij hebben het jaren gedaan en elk jaar ging er wel iets kapot.

  Nu huren we een huisje in de zomer en omgerekend zijn we misschien iets meer kwijt maar dan hebben we wel veel meer luxe en privacy.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als ik de keuze zou moeten maken dan zou de zomer ook mijn voorkeur hebben. Ik zou nooit mijn zomervakantie inruilen voor een wintersportvakantie.

   Al met al moeten er altijd keuzes gemaakt worden. Mijn vriendin en ik leven ongeveer voor vakanties, en daardoor is het budget voor vakanties dan ook groter dan bij een gemiddeld gezin. Nu kriebelt het ook weer voor de zomervakantie, en willen we misschien naar Maxico of Cuba op vakantie.

   Maar dat is dan ook de hele strekking van dit blog. Bezuinigen zonder daadwerkelijk in luxe in te leveren. Dus op vakanties zal niet bezuinigd worden :)

   Verwijderen
 5. Benzine kosten of niet, het blijft een kostbare zaak. We hebben wel al gedacht dat lastenverlichting van onze extra aflossingen hypotheek een steeds groter spaarpotje van onze mogelijke vakantiebudget kunnen vormen of toch maar niet.... Tja zo dan maar zucht.....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nee, veels te duur. Bovendien houd ik eigenlijk niet van op vakantie gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vond wintersport ook altijd geweldig. Thans zijn wij senioren en gaan we wel in de winter op reis, vaak naar Noorwegen (met de Hurtigruten langs de kust) of Zwarte Woud, maar sporten niet echt meer, wel veel wandelen met de hond !
  Maar toen onze zoon nog klein was gingen we elk jaar. Ik spaarde f. 125,00 per maand en daar kwamen we mee uit met z'n drieen in niet zo'n duur gasthof. Ik zei altijd: wij roken niet en sparen dat geld op voor onze jaarlijkse wintersport. Ik genoot altijd van de sneeuw,de zon en de stralend blauwe hemel. Dan kwam ik de rest van de winter in het grauwe, grijze Holland wel weer door.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik weet niet wat je precies zoekt, maar qua skigebied is Damüls misschien wel leuk, mijn ouders nemen mij er in de voorjaarsvakantie ook weer mee naar toe!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wij gaan nooit op wintersport. Allebei wel een paar keer gedaan nog bij onze ouders thuis. Maar we hebben 3 kinderen, en dan vind ik het echt onbetaalbaar.
  Materiaalhuur, skipassen, vervoer (winterbanden), pension etc.
  Wellicht later gaan we nog eens met z'n tweeën. Want het is wel erg leuk om te doen. Maar niet om het dubbele van een zomervakantie uit te geven...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er zijn gebieden waar de skipassen voor kinderen tot 12 jaar een stuk goedkoper, zo niet gratis zijn.

   Winterbanden ben ik niet met je eens dat dat kosten zijn voor de wintersport. Winterbanden bewijzen hun nut ook in Nederland. Deze winter genoeg sneeuwsituaties meegemaakt waar winterbanden erg van pas kwamen.

   Neemt verder niet weg dat je gelijk hebt, met meerdere kinderen lopen de kosten erg snel op.

   Verwijderen