dinsdag 26 november 2013

Besparen op TV

Ik kwam dit weekend opeens een nieuwe besparingsmogelijkheid tegen, namelijk mijn abo op TV/Internet/Bellen. Ruim een jaar geleden hadden we een alles-in-1 abo afgesloten bij Ziggo, met name vanwege de gratis digitale decoder die we er toen bij kregen. Met die digitale decoder kunnen we namelijk uitzending gemist en andere interactieve TV opties bekijken. Het nadeel van het abonnement is dat we ook moesten betalen voor bellen, terwijl we alleen een mobiel hebben om te bellen. Naast het basis-abo hadden we ook nog een Plus-abo voor extra digitale zenders en HD-zenders. Dit kostte ons ruim 52 euro per maand.

Aangezien het een jaar-abonnement was, konden we deze maand gaan kijken naar andere opties. Uiteindelijk blijkt dat we het plus-abonnement eigenlijk niet tot nauwelijks gebruiken. De enige zender die wel eens wordt bekeken is 24kitchen, met de rest doen we eigenlijk niks. Het alles-in-1 abonnement was voor ons ook vrij nutteloos aangezien we niet bellen.

Uiteindelijk hebben we gekozen voor een TV+internet abonnement voor ruim 38 euro. Dat is ruim 14 euro minder dan wat we eerst betaalden. De besparing komt niet direct in onze zak, ik wil namelijk een abonnement met Netflix aangaan voor 8 euro per maand. Dan kan ik mooi series en films kijken op de TV, maar ook op de laptop of de iPad. Daarnaast wil ik een Apple TV kopen om Netflix op te kunnen draaien. Ik wilde al eerder een Apple TV kopen, aangezien we nogal veel Apple-apparaten in huis hebben. De investering is te overzien, namelijk 100 euro. Morgen komt de Apple TV binnen en dan kunnen we alles gaan uittesten en gaan beginnen met een gratis abonnement op Netflix van een maand.

6 opmerkingen:

 1. Ziggo is niet de goedkoopste. Je had meer kunnen besparen door een abonnement bij een andere provider te nemen. Ik heb nu bellen/internet en tv voor 32 pm van Tele2. Alleen digitale tv kost bij tele2 maar 5 euro pm. Goedkoper dan netflix!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vind ik erg knap aangezien het goedkoopste pakket voor alles-in-1 42,50 is. Het goedkoopste TV+internet pakket is 36 euro per maand. En dan is de functionaliteit die ik ik bij Tele2 krijg vele malen minder dan die van Ziggo. Ik betaal graag 2 euro per maand extra voor de extra mogelijkheden van Ziggo

   Daarnaast heb ik geen zin in het gedoe van overstappen met een andere decoder, andere router, etc. Internet is in ons huis redelijk problematisch vanwege de dikke muren, en ik heb geen zin in wederom allemaal internet-gedoe.

   Als laatste vind ik de kwaliteit in vergelijking met Ziggo ondermaats. Ik krijg bij Ziggo 16 kanalen in het basispakket in HD die ik niet bij Tele2 krijg. Met name de HD-kanalen van Discovery en National Geographic kijk ik regelmatig en die wil ik niet kwijt. Daarnaast kan ik de bij Ziggo gewoon opnemen op de HD-recorder, dat is een optie bij Tele2 die weer 5 euro per maand extra kost.

   Kortom: Tele2 is voor mij geen goede deal

   Verwijderen
  2. bij tele2 kost internet/bellen en tv 1e 6mnd 15 euro pm, daarna 42,50 euro pm. Dat is omgerekend 28,75 euro pm. Is gewoon te vinden op internet. De kwaliteit is uitstekend en de zenders die jij graag kijkt, heb ik ook! Dat overstappen een heel gedoe is kan ik me voorstellen, maar slechte kwaliteit of de prijs is geen goed argument. Als je (zakelijk) wil bezuinigen is Ziggo niet de goedkoopste keuze.

   Verwijderen
  3. 42,50 is en blijft 42,50. Daar doet een actietarief niks aan af.

   Ik denk dat ik een andere mening heb over kwaliteit als jij. Bij Ziggo krijg ik voor het tarief 16 HD-zenders, interactieve TV en een HD-recorder. Voor die HD-zenders, interactieve TV en de HD-recorder moet ik bij Tele2 extra betalen, in totaal zelfs 15 euro per maand. Daarnaast moet ik ook nog eens 30 euro installatiekosten betalen.

   Kortom: Voor mij is qua prijs/kwaliteit Ziggo dus wel de beste keuze, op een zeer verantwoorde zakelijke manier bezien en ook vanuit een praktisch oogpunt

   Verwijderen
 2. Wij hadden ook een plus pakket bij ziggo die we inmiddels hebben opgezegd. Nog steeds 24kitchen. En Netflix via Apple TV bevalt prima. Wij zijn deze maand ook begonnen aan een gratis eerste maand. Aanbod is nog wat mager, maar ze doen hun best om het aanbod te vergroten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ow, zit 24kitchen gewoon in het basispakket? Zal mijn schoonmoeder blij mee zijn, die kijkt het altijd op haar oppasdag als de kleine slaapt

   Verwijderen