vrijdag 8 november 2013

Wintersport geboekt

Zoals al vaker gezegd, vakanties zijn één van de dingen waar we niet op bezuinigen. Zo ook niet op wintersport, afgelopen week hebben we weer geboekt voor een weekje en vandaag hebben we de rekening betaald. We vinden wintersport allebei heerlijk, lekker actief bezig zijn in de sneeuw, koude berglucht, mooie landschappen en 's avonds lekker een wijntje drinken op de bank met een vermoeid gevoel in je benen. Ik kan er echt van genieten.

Dat we er niet op bezuinigen betekent overigens niet dat we niet kritisch kijken naar de kosten die het met zich meebrengt. Er zijn een aantal factoren die een flinke impact hebben op de prijs.

Land: Frankrijk is vaak goedkoper dan Oostenrijk of Italië qua appartement. Alleen is het eten in Frankrijk weer duurder en de reis ernaartoe ook in verband met de tol die je moet betalen op de snelweg.
Periode: De vakantieperiodes zijn natuurlijk duur, en de weken daaromheen ook. Het loont om half januari of eind maart/april op wintersport te gaan qua kosten
Skigebied: Het ene ski-gebied is het andere niet, er zijn grote verschillen qua kosten per ski-gebied. O.a. omdat de skipas erg duur is bijvoorbeeld, of omdat het een groot ski-gebied is wat erg populair is.

Naast bovenstaande factoren zijn er nog een aantal andere zaken waar je invloed op hebt. Je moet in die week bijvoorbeeld ook eten. Je kunt iedere middag en avond in een restaurant eten of je kunt je eten meenemen op de piste en 's avonds koken. Ook loont het om eten mee te nemen uit Nederland, omdat het assortiment vaak beperkt en duur is in de supermarkten in de dorpjes. Wij kiezen er vaak voor om te lunchen in een restaurantje en 'savonds zelf te koken. Een groot gedeelte van de spullen nemen we zelf mee in verband met de dure spullen uit de supermarkt.

We hebben dit jaar gekozen voor een klein ski-gebied in Frankrijk, wat ervoor zorgt dat de prijs zeer laag is. We gaan half januari weg, wat ook een goedkope tijd is. We zijn met z'n tweetjes 679 euro kwijt inclusief materiaal en skipas. Een mooie prijs voor een week wintersport. De overige spullen hebben we allemaal al, dus daar zijn we geen extra kosten voor kwijt. Alleen de reis ernaartoe (en terug) gaat nog geld kosten in de vorm van benzine en tol.

Ik kan niet wachten om op de lange latten te staan :)

4 opmerkingen:

 1. Goed gedaan. Wij zijn met vier en moeten in de vakantie. Kost dus een flinke duit en daarom gaan we niet (meer). Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is inderdaad een koopje! Wij kunnen aankomend seizoen niet vanwege de zwangerschap. Maar de manlief is zoooo verslaafd...we zijn aan het kijken of hij met een vriend kan gaan. Wij koken ook zelf. Ons favo skigebied ligt net over de grens bij Duitsland in Oostenrijk. En ook wij besparen hier niet op, ja ook die keuzes...maar we zijn afgelopen seizoen maar liefst drie keer geweest! Best verslaafd dus... En ik zie ons dadelijk ook helemaal leuk met kleine koters van de berg af roetsjen. Nee, die wintersport blijft!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gaaf! Heel herkenbaar wat je schrijft. Skien: ik zou het ook niet kunnen wegbezuinigen. Maar inderdaad: wij letten ook goed op wat we boeken en waar. Tijdig boeken levert vaak ook nog een aanzienlijke vroegboekkorting op! Doorgaans doen wij wel alle eten inclusief, omdat mijn man echt bijkomt als hij eens niet hoeft te koken en we het een gedoe vinden restaurantjes te zoeken. Dit jaar in een hotel vlakbij de lift in een supergroot skigebied in Frankrijk voor 799,- Goed te doen. Kosten auto en tol hebben we niet. Have fun!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit is dus inclusief materiaal en skipassen.

   Verwijderen