woensdag 18 juni 2014

Grote schoonmaak

Afgelopen weekend kregen we het opeens op onze heupen. Tijd voor een grote schoonmaak. Er komt begin 2015 gezinsuitbreiding, en dat betekent toch dat je wat meer spullen nodig gaat hebben. Het was dus ook nodig om eens kritisch naar onze spullen te kijken en dit ofwel weg te gooien, naar de kringloopwinkel te brengen of op marktplaats te zetten. We begonnen dit weekend met de dressoirkast, bijkeuken en de gangkast. Beiden waren in de loop der jaren redelijk volgegooid met allerlei spullen. Gelukkig kon er aardig wat weg. Maandag is het tripje naar de milieustraat al gemaakt, en ging er bijna een volle achterbak weg. Verder nog een aantal dingen op marktplaats gezet en bij de kringloop winkel achtergelaten.

Op marktplaats heb ik het volgende gezet:
- Gourmetset die in 5 jaar tijd nooit is gebruikt
- Bakplaat die in 5 jaar tijd misschien 1 keer is gebruikt
- Een reistrolley voor je laptop
- Een reistas
- 2 zogenoemde non-drips waarmee je sterke kan ophangen zoals in een bar
- Pocketcamera (die moet ik nog even schoonmaken, want de lens gaat moeilijk open en dicht)
- Bourne trilogie serie DVD
- Millennium trilogie DVD
- Heroes seizoen 1 7DVD

Kortom, genoeg om er wat leuks aan te kunnen verdienen. Ik hoop dat dit toch al snel 100+ euro op gaat leveren.

Naast deze spullen die op marktplaats zijn gezet hebben we ook nog spullen achtergelaten bij de kringloopwinkel. Namelijk een volle tas met DVD's (ik had weinig zin om DVD's te verkopen voor 1 euro per stuk) en een krukje die we niet meer gebruiken. Hopelijk kunnen ze er bij de kringloopwinkel wat leuks mee doen.

Een ander fijn gevoel is dat we weer wat ruimte hebben en het opgeruimder voelt. Ergens in de komende weken gaan we de zolder aanpakken. Daar verwacht ik nog veel meer van te kunnen weggooien danwel te kunnen verkopen. De zolder moet goed leeg, aangezien onze zoon daar gaat slapen en we er een leuke kamer van willen maken. Zijn kamer wordt bijna groter als die van ons, dus dat wordt nog wel een leuke uitdaging om dat leuk aan te kleden zonder de hoofdprijs kwijt te zijn.

4 opmerkingen: