vrijdag 11 maart 2016

Familiebank: Het papierwerk

Om de familiebank gestalte te geven moet je ook papierwerk invullen. Niet het meest spannende werk, maar het moet toch gebeuren. Er zijn verschillende documenten die opgeleverd moeten worden. Sommige zijn verplicht, anderen optioneel. Ik ga de volgende documenten bespreken:


  1. Overeenkomst van geldlening. Het belangrijkste document waarin je vermeldt wie de lening verstrekt en neemt, welk percentage, wat wordt er betaald, wat is de afsluitpremie, etc.
  2. De annuïteit die betaald moet worden, zie voor een calculator bijvoorbeeld hier. Dit is een bijlage van "overeenkomst van geldlening"
  3. Belastingdienst, opgaaf lening eigen woning. Zie hier
  4. Optioneel: Registratie van hypotheek bij de notaris.

Dit zijn eigenlijk de 4 formulieren waaraan gedacht moet worden bij het afsluiten van de familiebank hypotheek. Ik zal ze allemaal bespreken

Overeenkomst van geldlening

Wellicht het belangrijkste document om te maken, aangezien dit de uiteindelijke overeenkomst is tussen hypotheek-verstrekker en lener. Ik heb dit document gebruikt als leidraad. Eigenlijk geeft dit document in het kort weer wat er afgesproken is tussen de hypotheekverstrekker en lener. Namen, BSN-nummers, rente-percentage, annuïtaire aflossing als bijlage, afsluitpremie, etc. Het is een vrij simpel, doch vitaal document wat door beide partijen ondertekent en bewaard dient te worden.

Annuïteit


Niet geheel onbelangrijk, de jaarlijkse/maandelijkse annuïteit moet bij de overeenkomst van geldlening bijgevoegd worden ter bewijs. Is direct ook een makkelijk naslag werk voor de hypotheekverstrekker, want dan kan die makkelijk bepalen hoeveel die nou ook alweer terug moest schenken iedere maand. 

Formulier "Opgaaf lening eigen woning"


Bij de belastingdienst moet de lening bekend zijn om HRA te kunnen claimen. Dit doe je door middel van het formulier "Opgaaf lening eigen woning". Ik zeg formulier, maar sinds 2015 hoeft dat niet eens meer en kun je het gewoon via je opgave inkomstenbelasting 2016 opgeven. Heerlijk simpel. Top van de belastingdienst. 

Optioneel: Registratie van de hypotheek bij de notaris


Bij bedragen boven de €50.000 wordt er geadviseerd om de gang naar de notaris te maken om de familiebank hypothecair te laten inschrijven. De notaris verzorgt hiervoor de papieren en zorgt ervoor dat de familiebank wordt ingeschreven in het kadaster. Ik heb het zelf niet gedaan, maar een snelle google zoekopdracht leert dat het al snel all-in €500 kost om dit te laten regelen.

That's it. De serie over familiebanken is klaar. Volgende week wil ik nog een artikel schrijven met daarin diverse vragen die ik heb gekregen over het onderwerp. Dus vraag maar raak.

6 opmerkingen:

  1. Nog een vraag waar ik zo snel geen antwoord op kan vinden:
    Dient de verstrekker zijn uitgeleende geld op te geven in box 3 en dus VRH te betalen, of is de familiebank ook bij uitstek een tool voor vermogende mensen om hun VRH te drukken?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Uitgeleend gekd valt gewoon in box3 voor de verstrekker, VRH is gewoon van toepassinh

      Verwijderen
  2. Hé jongens, ik ben vandaag super opgewonden. Ik zag opmerkingen van mensen die al een lening van LAPO M-F hadden gekregen en toen besloot ik een aanvraag in te dienen op basis van populaire aanbevelingen en nog maar een paar uur geleden bevestigde ik een totaalbedrag van 50.000 euro op mijn rekening. Dit is echt geweldig nieuws en ik adviseer iedereen die een echte lening nodig heeft om zich aan te melden via hun e-mail: lapofunding960@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mijn lening van 23.000 euro is zojuist verstrekt, heel erg bedankt LAPO MICRO FINANCE. Ik zal over je diensten praten met mensen om me heen die een lening of financiële hulp nodig hebben, want ik ben onder de indruk van je snelle reactie. Als je een lening nodig hebt Aarzel niet om contact op te nemen met een echte legale geldschieter met 100% garantie: E-mail: lapofunding960@gmail.com WHATSAPP +1 (254) 354-4300

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo jongens, ik wil LAPO MICRO FINANCE heel erg bedanken, die me een lening heeft gegeven voor de medische behandeling van mijn zieke kind. Ik ben zo blij om LAPO vandaag te ontmoeten, neem contact met hem op via e-mail als je een dringende lening nodig hebt: lapofunding960@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hallo
    Ik wil dat je weet dat we gerenommeerde hackers zijn die met succes lege ATM-kaarten hebben gehackt die geld kunnen opnemen bij elke geldautomaat waar ook ter wereld. Dit werd mogelijk gemaakt door nieuwe software genaamd "TYUPKIN", die is uitgevonden door mijn team van technische hackers. Nadat we deze kaart hebben ontwikkeld, verspreiden we deze om het leven van mensen te verbeteren en hen een betere levensstandaard te geven. Deze kaarten waren geladen met $ 600.000 USD per stuk en we hebben een beperkte voorraad. Deze kaarten zijn van jou als je voldoet aan de criteria die erin staan. Neem contact met mij op via darkerwebcoinbase@gmail.com om door te gaan met de levering van deze gehackte ATM-kaart

    BeantwoordenVerwijderen