vrijdag 19 oktober 2012

Advies van de NMa: een beetje een wassen neus

De NMa heeft weer van zich doen spreken, er valt namelijk veel te besparen op de verzekeringen en hypotheken als mensen slim zouden overstappen. Het verschil kan oplopen tot ruim 1.000 euro per jaar. Voor mezelf geldt het overzicht voor een jong gezin, ik zou ruim €1000 kunnen besparen, zie het overzicht hieronder:Voor mij is het een redelijke wassen neus. Allereerst wordt er geen rekening gehouden met overstapkosten, waardoor de besparingen op bijvoorbeeld de hypotheek redelijk hypothetisch zijn. Ik kan daar zeker op besparen als er geen overstapkosten waren geweest. Ook worden er verzekeringen genoemd die lang niet iedereen heeft, zoals een uitvaartverzekering en een rechtsbijstandverzekering. Verder heb ik laatst de auto-verzekering nog gechecked via independer.nl, en ik heb al de goedkoopste all-risk verzekering mogelijk. Ik zou nog kunnen besparen door alleen WA te doen, maar het is nog een redelijke nieuw auto, dus dat gaat niet gebeuren. Ik heb al mijn spaargeld op deposito's staan van minimaal 3%, dus daar valt ook niks te winnen. De overige verzekeringen zoals WA, Inboedel, opstal en zorgverzekering zitten allemaal achter een hele dikke collectieve korting, dus daar valt ook niks te besparen.

Kortom, voor mij valt hier niks te halen.  Ben je toch nieuwsgierig geworden, hier is de link:

http://www.consuwijzer.nl/financieel-besparingsoverzicht

6 opmerkingen:

 1. Ik ga toch eens kijken inderdaad. Bedankt voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 'k Hoorde gistermiddag op Radio 1, een medewerker van de NMa dit ook enigszins verduidelijken, vooral wat betreft hypotheken ging het om nieuwe hyopotheken.
  En de verzekeringen? Daar werd vooral op gehamerd geen appels met peren te vergelijken.
  Ook werd er aangegeven dat er geen consument gelijk is, wat voor jou belangrijk is hoeft dat voor een ander niet te zijn.
  Kortom, het zoveulste onderzoek waarvan de uitkomst nogal nietszeggend was.
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar ondertussen vergelijken ze wel de allerduurste en de allergoedkoopste opties en noemen dat als maximale besparing

   Verwijderen
 3. kortom: jij bespaart al jaren 1000 euro per jaar op deze manier (tov je collega's bijv)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. was het maar zo lekker, ik zou heel veel kunnen besparen op mijn hypotheek. Maar helaas heb ik een vast percentage tot 2019, en oversluiten kost veel geld

   Verwijderen
 4. Ik vind dit ook nogal een kort-door-de bocht advies, maar ik denk dat de NMa zich vooral richt op mensen die oververzekerd zijn, en dat zijn er (denk ik) best heel veel. Als ik bv. hoor wat voor verzekeringen onze buren allemaal hebben. Mensen worden bang gemaakt met "Stel je voor dat..." maar realiseren zich niet dat ze veel kosten prima zelf kunnen dragen. Maar je hypotheek even oversluiten??? Vind ik toch wel heel raar dat ze dat zo noemen.

  BeantwoordenVerwijderen