maandag 1 oktober 2012

Overzicht september (en juli met terugwerkende kracht)

Vanaf augustus ben ik begonnen met het in kaart brengen van mijn inkomsten en uitgaven per maand. Aangezien het vandaag 1 oktober is, is het weer tijd om het overzicht te maken voor september. Ook heb ik met terugwerkende kracht de maand juli in kaart gebracht.

Voor het overzicht, zie hier de link:

https://docs.google.com/open?id=0B8TEVx7QKmeWbkVxNzN3WmR3MjA

De maand juli


De maand juli heb ik dus met terugwerkende kracht in kaart gebracht. En de maand juli was toch een beetje een vreemde maand qua uitgaven. Er waren een aantal grote uitgaven vanwege de gezinsuitbreiding, al met al toch ruim €1.400. Tevens ben ik een week op vakantie geweest naar Italië, wat natuurlijk ook voor meer kosten zorgt, bijna €1.200 uitgegeven aan eten/drinken/tol/etc. 

Al met al niet onoverkomelijk, want daar was rekening mee gehouden. Uiteindelijk waren de uitgaven voor de maand juli ruim €1.000 meer dan mijn inkomsten.

De maand september


De maand september is een overzicht welke tot grote tevredenheid stemt. Allereerst natuurlijk vanwege mijn eerste hypotheekaflossing van €4.000, waarvan ik vanaf volgende maand de vruchten ga plukken in de vorm van lagere lasten. Verder ben ik ook tevreden omdat ik een positief eindresultaat heb. Het lijkt heel beperkt met maar 18 euro, maar ik heb ook €500 extra naar de spaarrekening overgeschreven. Eigenlijk heb ik dus een overschot van €500 deze maand, en dat stemt mij tevreden. 

De €500 is apart gezet met een reden, volgende maand verwacht ik ongeveer €1.000 minder salaris vanwege een inleg in het beleggingsfonds van mijn werk. Om die €1.000 minder salaris op te vangen heb ik nu €500 opzij gezet. Een ander positief punt is natuurlijk dat ik blijkbaar €500 over kan houden zonder heel veel pijn en moeite. Dat stemt me zeer positief voor het aflossen van de hypotheek voor de toekomst.

Verder zijn er voor de maand september weinig opvallende dingen. De post overige uitgaven gaan langzaam omlaag omdat ik soms nog wat categorieën toevoeg. Ik zit nog te twijfelen of ik een post cadeau's toe ga voegen, want dat is nog wel een aardige kostenpost over het hele jaar heen.

Vooruitzichten


Als ik kijk naar de maanden die komen gaan verwacht ik weinig spannende dingen voor de maanden oktober en november (met uitzondering van die eenmalige inleg in het beleggingsfonds). Voor de maand december ligt dat echter anders. Allereerst is december altijd een dure maand met cadeautjes, feestdagen etc. Maar er gaan ook voor de eerste keer kosten komen voor het kinderdagverblijf. Dus de uitgaven zullen wel flink omhoog gaan. 

Aan de andere kant is december een spannende maand qua inkomsten. Allereerst krijg ik te horen met welke factor mijn bonus uitbetaald gaat worden. Dit kan maximaal oplopen tot 3 maandsalarissen. Dat gaat niet gebeuren aangezien de bonus ook afhangt van de resultaten van het bedrijf, maar op basis van persoonlijke resultaten verwacht ik zeker dat dit anderhalf maandsalaris gaat zijn. Ten tweede krijg ik te horen hoeveel salarisverhoging ik ga krijgen voor 2013. Ik verwacht wederom vanwege mijn persoonlijke resultaten dat dit een flinke verhoging gaat zijn, tevens omdat ik aangegeven heb bij mijn baas dat ik vind dat ik onderbetaald wordt t.o.v. mijn collega's. Na een kleine analyse van zijn kant kon hij en HR me alleen maar gelijk geven. Dus ik verwacht naast de salarisverhoging wegens goede prestaties ook een salarisverhoging om meer in de buurt van collega's te komen.

Kortom, goede vooruitzichten in het kader van financiën. Ik denk niet dat er op korte termijn weer een aflossing van de hypotheek inzit, maar hopelijk kan ik in december weer een aflossing doen.

4 opmerkingen:

 1. Fijn dat je gunstige financiele stijgingen mag verwachten. Blijkbaar werk jij in een van de weinige beroepsgroepen waar nog verhogingen worden gegeven. Ik ken echt niemand die nu nog iets er bij krijgt.
  Dit bedoel ik trouwens positief en niet zuur hoor, het is je gegund.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er zijn nog een heleboel branches waar mensen gewoon een periodieke verhoging krijgen. Denk maar aan de overheid bijvoorbeeld.


   Verwijderen
 2. Het begin is er, mooie grafiekjes, hou ik wel van.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, het wordt natuurlijk pas echt leuk als je het minimaal een jaar hebt bijgehouden. Maar het ziet er nu al leuk uit.

   Verwijderen