donderdag 10 oktober 2013

Flinke meevaller

Gisteren kreeg ik een leuk bericht van de bank. De aandelen van mijn oude werk zijn verkocht, tegen een fiks hogere prijs dan waar ik vanuit was gegaan. De originele inleg was 990 euro, ongeveer een jaar geleden. Ik zag in de loop der tijd de gegarandeerde opbrengst al omhoog gaan, maar door ze nu te verkopen is de opbrengst vele malen hoger. De opbrengst van de aandelen is maar liefst €3.714 euro. Een klein overwinningsdansje kon er wel vanaf gisteren toen ik de brief open maakte. Het gebeurt namelijk niet vaak dat ik een rendement haal van 275% in 13 maanden.

Ik was uitgegaan van een opbrengst van €3.000, welke direct in de zonnepanelen geïnvesteerd zouden worden. Dus dit is een mooie meevaller van ruim €700. Deze meevaller gaat ook linea recta naar de zonnepanelen toe, zodat ik mijn huidige spaarbuffer minder hoef aan te tasten. De uitbetaling van dit bedrag is halverwege oktober, dus een perfecte timing voor de installatie van de panelen eind deze maand. Dan hoop ik ook nog een subsidie te krijgen van de gemeente van €1.200, en dan heb ik al €4.900 binnen voor de financiering van de panelen. Dan hoeft er nog maar €500 uit eigen zak betaald te worden.


11 opmerkingen:

 1. Goed zeg! Hoeveel zonnepanelen ga je aanschaffen en hoeveel rendement levert het op?
  Groetjes BrEkster

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 12 panelen, 3000 wattpiek, goed voor ongeveer 2600-2700 kWh opbrengst. Ons verbruik ligt rond de 2900 kWh, verbruik wordt er dus bijna helemaal mee opgevangen

   Verwijderen
 2. Fijne meevaller...en een goede investering die ook weer rendement oplevert!! WMT

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dus je oude baas (en de beurs) heeft je electra voor de komende 25 jaar betaald?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor de helft in ieder geval ja. Winst is 2700 euro, en het dubbele is de investering die ik moet doen

   Verwijderen
 5. Wauw, dat is veeel!!! Gefeliciteerd zeg. Ik kan me voorstellen dat je blij was toen je dat zag.

  BeantwoordenVerwijderen