zaterdag 26 oktober 2013

Uit eten

We hebben een aantal dingen waarop we niet of nooit willen bezuinigen. Dat zijn vakanties en lekker eten. Beiden zijn ons vanaf vroeger met de paplepel ingegoten en het zijn ook zaken waar we erg van kunnen genieten. Het was weer eens tijd om goed uit eten te gaan, mede ook omdat ik van baan ben gewisseld en mijn vriendin full-time is gaan werken voor haar eigen praktijk. We hadden wat te vieren! Ook hadden we een oppas geregeld voor de kleine, zodat we ook 's nachts lekker door konden slapen. 

Het restaurant wat we hadden uitgezocht stond al een tijd op ons lijstje. Het restaurant staat consequent in de Lekker 500 (geen Michelin-ster ofzo) en kookt uitsluitend met dagverse biologische producten. Er is dus ook geen menu-kaart. Je eet in principe wat de pot schaft, alhoewel je wel een aantal wensen kunt doorgeven. Je hoeft eigenlijk alleen het aantal gangen door te geven wat je wilt hebben. Verder kun je nog kiezen voor een wijnarrangement erbij, zodat je bij ieder gerecht een lekker bijpassend wijntje erbij krijgt. Omdat we dit soort dingen niet dagelijks doen kozen we voor het meest uitgebreide pakket. 5-gangen menu incl. wijnarrangement (mijn vriendin nam een BOB-arrangement, dus halve glazen). En ik moet zeggen, het was voortreffelijk. Heerlijk gegeten, heel afwisselend met paling, coquilles, kalfstong, rogvleugel en hert en heerlijke bijpassende wijntjes erbij. 

Ook was het fijn om gewoon weer eens lekker met mijn vriendin te kunnen bijpraten in een andere setting als normaal, namelijk in je kloffie op de bank. Dus ook relatie-technisch was het een goede zet om dit te doen. 

Uiteraard is dat allemaal niet goedkoop, we uiteindelijke rekening was 200 euro (incl. champagne vooraf en koffie na). Maar we wisten dat de rekening zoiets zou zijn. En we hebben er allebei heerlijk van genoten. De kosten dus meer dan waard!

7 opmerkingen:

 1. Klinkt heel goed. Krijg er zin in. Vakantie eigenlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke avond gehad dus!
  Maarre, BOB arrangement en dan halve glaasjes? BOB is bewust onbeschonken bestuurder, niet half beschonken;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We waren met de fiets, maar dat is de term die ze er aan geven :)

   Verwijderen
 3. Af en toe eens lekker genieten moet kunnen! Doen wij ook! Wij zijn nu even aan het kijken voor een weekje warmte in december. Vorig jaar voor het eerst gedaan en daar willen we nu een vervolg aan geven.

  Greetz,
  Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gek hè, mijn man en ik hadden het er vanavond nog over (want binnenkort jarig): uit eten gaan. Als ik eerlijk ben ga ik niet graag uit eten: niet lekker, te duur èn het duurt te lang. We blijven gewoon lekker thuis, met een favoriet recept, een lekker wijntje en na het eten: meteen thuis!
  Groet,
  Zara

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niet lekker? Dan ga je echt in de verkeerde tenten uit eten als je het eten niet lekker vind!

   Verwijderen