donderdag 24 oktober 2013

Opslag

Het is me niet zo vaak overkomen dat ik een flinke salarisopslag krijg, en al helemaal niet in 2 maanden tijd. Kreeg ik er in oktober al 0,5% bij wegens een veranderende CAO, nu krijg ik er vanaf 1 november maar liefst 11% salaris bij! Achterliggende reden hiervoor is dat mijn contract wordt overgezet naar een andere Business Unit, en daarbij hoort ook dat mijn contract wordt overgezet van 36 uur naar 40 uur. Vandaar dus de 11% salaris erbij. Maar dat is niet het enige wat verandert, ook krijg ik er 6 vakantiedagen bij en een iPad van de zaak.

Als ik even terugkijk op wat er in mijn persoonlijke financiĆ«le situatie is veranderd is het allemaal een redelijk bizarre achtbaan. In 2 maanden tijd is mijn netto loon met meer dan €1.000 gestegen. Dit betekent overigens niet dat het besteedbaar inkomen ook met €1.000 stijgt. Mijn vriendin werkt sinds kort 100% zelfstandig, en des te minder we van haar zakelijke rekening opnemen des te beter. In ieder geval geldt dit voor de komende tijd zo als pas startende ondernemer. Op termijn kunnen we daar meer geld uit opnemen als de zaak beter loopt, bijvoorbeeld voor een aflossing, vakantie of een andere "onverwachte" uitgave. Maar het is in ieder geval een fijn gevoel dat we in zijn geheel kunnen terugvallen op mijn salaris mocht de eigen zaak niet van de grond komen.


8 opmerkingen:

 1. 11% opslag is best logisch als je 11,1% meer gaat werken. Laat me raden: je had eigenlijk 54 dagen vakantie, en nu heb je 60 dagen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, geen overheid :)

   Maar zo werkt dat ook niet qua vakantiedagen.Bij 10% meer werken krijg je niet 10% meer vakantiedagen. Je krijgt wel meer vakantie-uren, maar om een week vrij te nemen kost je dan ook weer meer uren. De vakantiedagen is dus wel degelijk extra.

   Het voelt als opslag omdat ik mijn thuiswerkdag gewoon mag houden en er vrij weinig controle is op de uren die ik maak. In mijn oude contract was het bedrag ook al incl. overuren en dat verandert nu eigenlijk niet

   Verwijderen
 2. Het is idd fijn dat je kunt leven van 1 salaris. Dat is bij ons ook het geval. Die vakantiedagen is gewoon het gevolg van meer werken en die 11% is daarom ook uit te leggen. Of heb ik het verkeerd?
  Mijn man heeft zoveel overuren dat hij dit jaar al zijn atv dagen en in het begin van het jaar zijn overuren heeft laten uitbetalen en nu op het einde van het jaar de overuren van 2013. Loopt lekker op kan ik je zeggen. Door die enorme investering die wij deze maand hebben gedaan aan de overkappiingen en tuinhuis is een gat geslagen in ons spaargeld en nu weet ik dat volgende maand 250 overuur op de rekening komt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zie hierboven vwb de vakantiedagen, het werkt iets anders. Het is wel degelijk extra

   Verwijderen
 3. Als 11% 1000 euro netto meer is per maand, teken ik voor zo'n salaris. Wow.
  Best veel 40 uur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als je 11% meer bent gaan verdienen en dat is 1000 euro, betekent dat dat je 9000 euro per maand verdient??

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ehh nee. ik ben 2 maanden geleden van baan geswitched. Incl. de 11% ben ik dan 1000 euro netto er op vooruit gegaan

   Verwijderen